Pannehoef opent 10 september haar deuren in Arendshof

OOSTERHOUT – Het centrum voor cultuur Pannehoef opent op 10 september haar deuren in winkelcentrum Arendshof. De Pannehoef moet tijdelijk verhuizen, omdat het pand wordt verbouwd en verduurzaamd. Wekenlang is er door vrijwilligers gewerkt om winkelruimtes om te bouwen naar een cultureel centrum.

“Er was hier helemaal niets”, vertelt Peter Bergs. Hij heeft als vrijwillige coördinator de verhuizing georganiseerd. “Het klusteam van het Openluchttheater is samen met Frans Welschen uit ons verhuisteam en anderen die af en toe kunnen aanhaken al weken aan het werk. Nu staat er een keuken, is er een bar en alles is aangesloten en ingericht. Straks kunnen heel veel mensen hier weer terecht om hun hobby te beoefenen, dingen te ondernemen en elkaar te ontmoeten. Het is ongelooflijk als je ziet wat er in korte tijd hier voor elkaar is gebokst.”

Stroomversnelling
De afgelopen twee maanden stonden voor Pannehoef in het teken van de verhuizing naar hun nieuwe tijdelijke locatie. Nadat de gemeenteraad op 23 mei besloot om Pannehoef te renoveren en te verduurzamen, is alles in een stroomversnelling gekomen. In afwachting van de komst van het nieuwe gemeentehuis in 2026 kan de Pannehoef gebruik maken van leegstaande ruimtes in Arendshof. Maar dat betekende wel dat locatie aan de Wilhelminalaan helemaal leeg moest.

De verhuizing was een enorme operatie die is aangestuurd door het in allerijl opgerichte vrijwillige verhuisteam. “Het was een gigantische klus. We moesten niet alleen alles verhuizen, maar ook een hele nieuwe locatie opbouwen”, aldus Bergs. “We hebben nu een algemene ruimte met een mooie
bar en zitgelegenheid. Dan is er nog een repetitieruimte voor bandjes, een crealokaal, een danslokaal, een filmzaal en een opslagruimte.” Ook de Heemkundekring en de Nachtegalen zijn meeverhuisd en hebben hun eigen ruimtes in de nieuwe locatie.

Open Huis
Zondag 10 september is de opening. Iedereen is welkom om met eigen ogen de nieuwe locatie in Arendshof te bekijken. Vanaf 13.30 uur staat de koffie klaar. Ook kun je dan een programmaboekje krijgen met de activiteiten en cursussen die er worden aangeboden. Om 15.00 uur is er een optreden van de souldames Bedazzeld.

Scroll naar boven