Loop voortaan gewoon binnen! Je hoeft niet meer te reserveren voor onze concertjes, films en lezingen 

Goed nieuws! Je hoeft je niet meer in te schrijven voor activiteiten. Je kan voortaan gewoon komen! We leggen graag even uit waarom we dit beleid nu veranderen.

Tot nu vroegen we iedereen vaak reserveren door een mail te sturen, zodat we bij concertjes, de film of een lezing precies wisten hoeveel mensen er kwamen.  Op die manier weten we bijvoorbeeld hoeveel stoelen we moeten klaarzetten en of er extra vrijwilligers nodig zijn.. Toch merkten we dat dit inschrijven voor sommigen een drempel was om te komen.

Tekst gaat verder onder foto.

Pubquiz op de Locatie Wilhelminalaan

We hebben gastvrijheid natuurlijk hoog in het vaandel staan en we willen het voor onze bezoekers zo makkelijk mogelijk maken om onze activiteiten te bezoeken. Daarom hebben we besloten om, als proef, de noodzaak om in te schrijven los te laten. Tenzij dit op de website uitdrukkelijk vermeld wordt.

Denk daarbij aan Samen Lunchen en workshops met een beperkt aantal plaatsen. En natuurlijk de cursussen en workshops die we aanbieden via de website. Deze kun je op de website boeken en daar ook meteen betalen. Maar concertjes, de film en lezingen, daar kun je voortaan gewoon binnenlopen!

En als er voor een activiteit entree wordt gevraagd, kun je dat gewoon aan de bar afrekenen.

Loop voortaan gewoon binnen! Je hoeft niet meer te reserveren voor onze concertjes, films en lezingen  Meer lezen »

Extra cursussen: creatief schrijven en haal meer uit je mobiel

Het cursus seizoen van 2024 is al weer gestart. We zijn blij te zien dat zoveel mensen de Pannehoef weten te vinden voor cursussen en alle andere activiteiten die er worden georganiseerd.

Een aantal cursussen zat zo snel vol dat we hebben gekeken of we er nog meer konden organiseren. En dat is gelukt!

Haal meer uit je mobiel
Wil je beter leren werken met je mobiele telefoon? Doe mee aan de cursus ‘Haal meer uit je mobiele telefoon’. Aan bod komt: Hoe installeer ik apps? Hoe maak en bewerk ik foto’s? Wat kun je met WhatsApp? Hoe zoek ik op internet? En hoe doe ik het veilig? Er is ook ruimte voor uw eigen vragen. In een groepje van maximaal 8 personen, op een rustig tempo. 

Omdat er zoveel belangstelling is voor deze cursus en ook omdat hij onder de deelnemers zo goed wordt ontvangen, bieden we deze extra cursus aan. Dus zat de vorige cursus vol toen je wilde inschrijven? Pak dan nu je kans en schrijf je alsnog in

Creatief schrijven

Hou je ervan om tekst op papier te zetten? Speel je graag met taal en vind je het leuk om je teksten te delen? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Je creativiteit en je verbeelding wordt wakker gemaakt met schrijfoefeningen. We schrijven gedichten, verhalen en houden de pen in beweging.

Je gaat aan de slag met leuke speelse schrijftechnieken. Je eigen leven is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Vaak zul je verrast zijn over wat er op papier verschijnt. We schrijven over herinneringen, relaties, grappige gebeurtenissen en over wat ons raakt en heeft geraakt in het leven. Beginners en gevorderden kunnen meedoen. Schrijf je hier in!Extra cursussen: creatief schrijven en haal meer uit je mobiel Meer lezen »

Deze maand volle bak in onze expositielokalen

Veel mensen weten dat je bij de Pannehoef terecht kan voor leuke activiteiten, het huren van ruimtes of een leerzame cursus. Maar niet iedereen weet dat er ook kunstwerken worden geëxposeerd! En dat is jammer, want onze expositielokalen hangen boordevol. En dat wil je niet missen!

In lokaal 239 exposeert schildersgroep ORDE. Dit is een groep bevlogen kunstenaars die al jaren samen intensief schildert en elkaar inspireert. Gewerkt wordt aan de hand van één bepaald thema. In de gevarieerde uitwerking hiervan komen de uiteenlopende persoonlijkheden van de leden tot uitdrukking. Het thema van de geëxposeerde werken is ‘collage’. De aanpak en werkwijze, zowel in de keuze van het onderwerp als de gehanteerde techniek, leverde een scala aan kunstwerken op die als gemeenschappelijk element heeft dat ze niet op elkaar lijken.

In lokaal 241 zijn schilderijen te zien van Jan Evers en 3-dimensionaal werk van Charlotte Leijten.

Jan Evers
Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd al graag getekend, schilderen kwam toen nog niet in mij op. Later ben ik wel met olieverf gaan experimenteren en nam ik les bij Peter Nuijten. De eerste opdracht was om een appel en een peer te schilderen, dat vond ik zelf niet zo’n succes. Bij de vrije keuze pakte ik het meteen grootser aan en begon ik met het schilderen van Sint Catharinadal. Dat lukte aardig en van af toen ben ik blijven schilderen. Veelal werk ik realistisch, van mooie gebouwen tot schilderachtige steegjes en afbeeldingen van dieren. De onderwerpen moeten me blijven
uitdagen. Van de restjes verf die vaak overblijven schilder ik wat in me opkomt, vaak afhankelijk van de kleuren.

Charlotte Leijten
Ik maak 3 dimensionaal werk en noem het ‘eigenweize’ kunst en die spelfout is bewust. Ik heb geen kunstacademie gedaan en ook nooit een cursus hierin gevolgd. Ik probeer zoveel mogelijk mijn gevoelens tot uiting te brengen. Mijn kunst komt uit mijn hart, geeft mij ontspanning en maakt mij gelukkig. Als andere mensen er ook gelukkig van worden, dan heb ik mijn doel bereikt. Ik maak ook graag werk in opdracht.

Je kan de kunstwerken komen bekijken tijden het Open Huis op zondag 24 maart 14.00 uur – 17.00 en iedere vrijdag tussen 12.00 uur en 13.30 uur. He is gratis en je kan dus gewoon even binnenlopen!

Deze maand volle bak in onze expositielokalen Meer lezen »

Terug naar de tijd van flirten en plezier met RozoRadio

Het was een heerlijke muziek die ons echt even terugbracht in de tijd. Onze nieuwe muziekmiddag RozoRadio was helemaal top!

Er werden nummers aangevraagd en het repertoire was onuitputtelijk. Naarmate de middag vorderde werd het enthousiasme steeds groter wat eindigde in een polonaise.

Zoals jullie zullen begrijpen verdient dit feestje een herhaling. Bereid je voor, want in juni doen we het dus allemaal nog eens over. Zet het in je agenda, nodig je vrienden uit, en blijf ons volgen voor meer details en een exacte datum! Terug naar de tijd van flirten en plezier met RozoRadio!

Terug naar de tijd van flirten en plezier met RozoRadio Meer lezen »

Verbouwing vertraagd, we blijven langer in de Arendshof

De verbouwing van het pand aan de Wilhelminalaan loopt helaas vertraging op. Oorzaak: in de gevel is waarschijnlijk een aantal vleermuizen gevonden. En zoals dat gaat met deze beestjes, zijn ze verzonken in een diepe winterslaap.

Vermoedelijk pas begin 2025 kunnen we terugkeren naar de Wilhelminalaan. De gemeente brengt nog in beeld wat de financiële gevolgen zijn van de vertraging, naast de kosten van het vleermuizenonderzoek. De vertraging betekent onze verenigingen, cursisten en andere gebruikers nog even geduld moeten hebben.

Pannehoef-bestuursvoorzitter Boy Neomagus: "We hadden volgens planning gehoopt dat we deze zomer de verbouwing af konden ronden en terug zouden kunnen verhuizen. Dat gaat niet lukken, we gaan er nu van uit dat we dit kalenderjaar niet meer de oversteek kunnen maken.”

Renovatie
De renovatie van de Pannehoef is nodig om het pand te verduurzamen. Eigenlijk loopt tot dusver alles bouwkundig op schema. En wij zitten in Arendshof 208 op een tijdelijke plek die  buitengewoon goed bevalt. Er zijn verschillende ruimtes en bijna al onze activiteiten kunnen doorgang vinden.

Neomagus: "We zitten in Arendshof te midden van allerlei reuring. We missen alleen een grote zaal. Dat scheelt beweging en dat scheelt inkomsten. Verder hebben wij daar fantastisch onderdak. We zijn sowieso tevreden over de samenwerking met de gemeente Oosterhout, die ons erg ter wille is.”

Verbouwing vertraagd, we blijven langer in de Arendshof Meer lezen »

Scroll naar boven