Naast de cursussen organiseren we ook een groot aantal losse activiteiten en is er vrijwel iedere dag iets te doen. Allemaal dingen waar je ’s avonds niet meer de deur voor uit hoeft. Overdag naar de film, een concertje of luisteren naar een interessant verhaal. Meedoen aan een beeldende activiteit of lekker sportief samen wandelen en daarna lunchen. En met elkaar nog even napraten met een kopje koffie. Bekijk in de kalender de vele mogelijkheden die er zijn. Een groot aantal activiteiten zijn gratis en kun je binnen komen lopen. Bij andere activiteiten is het nodig om van te voren te reserveren.

Tijden in het programmaboekje kunnen zijn gewijzigd. Op de website vind je de actuele data en tijden! 

Let op! Al onze activiteiten zijn in ons tijdelijk onderkomen Arendshof 2 (tegenover van Haren)

PROGRAMMA MEI

 • SAMEN WANDELEN

  Iedere dinsdag om 11.00 uur 
  Het is gezond, gezellig en laagdrempelig. Iedereen kan meedoen en je kan gewoon aansluiten wanneer je wil. De wandelingen duren ongeveer 30 tot 60 minuten. Omdat de Pannehoef wordt verbouwd verzamelen we nu bij Brasserie Woods (Veekestraat 19). Na de wandeling kan er door de liefhebber geluncht worden in de Pannhoef in Arendshof 2, ons tijdelijk onderkomen. Hiervoor moet je wel even reserveren. 

 • SAMEN LUNCHEN

  Iedere dinsdag om 12.30 uur
  Een bekend gezegde in Oosterhout: Eerst eten. Dat kan nu ook bij Pannehoef tussen de middag. Er is er altijd gezelschap. Je kunt dus alleen komen of iemand meenemen. Deze lekkere lunch wordt georganiseerd samen met Actief Zorg. 
  Kosten voor de lunch €4,00 Inschrijven kan tot maandag 12.00 uur via inschrijven@pannehoef.com 

 • SAMEN DINEREN

  Dinsdag 7 mei om 1800 uur
  Eén keer in de maand wordt er heerlijk gegeten bij de Pannhoef. Er is er altijd gezelschap. Je kunt dus alleen komen of iemand meenemen. Afwisselend staat er vlees, vis of vegetarisch op het menu. Er is een hoofdgerecht en een toetje. En als je geluk hebt is er ook nog een muzikaal optreden tussendoor. Er is maar beperkt plaats, dus wel even reserveren een mailtje naar samenetenoosterhout@gmail.com 

 • AAN DE SLAG MET BEELDENDE TECHNIEK

  Donderdag 2 mei 14.30 - 16.30 uur 
  Een keer per maand gaan we aan de slag met een beeldende techniek. Dit kan van alles zijn van bepaalde druktechnieken tot schildertechnieken.

  Deze keer ben je zelf het onderwerp. We gaan een zelfportret maken. De docent is Dymph Buijs
  "Kijken is belangrijk, een zelfportret is een creatieve uitdrukking van wie jij bent, je laat dus iets zien van jezelf: dit ben ik. Er zijn verschillende manieren om naar jezelf te kijken, met een spiegel maar  ook met een foto kun je aan de slag. Je hebt de keuze om te proberen jezelf exact weer te geven maar ook is het mogelijk om een impressie te geven. Van te voren kiezen voor welke vorm je gaat is wenselijk.

  We gaan werken met ecoline, hiermee kun je met felle of zachtere kleuren uitdrukking geven en met lijnen, vlekken of stippels werken. Ecoline is inkt op waterbasis, je kunt het verdunnen om voorzichtig een opzet te maken. De techniek en diverse mogelijkheden zullen we in de workshop behandelen. Het plezier en het proces van het creatief bezig zijn staan voorop!"

  Let op: neem foto of spiegeltje mee! 

  Reserveren kan via een mail aan inschrijven@pannehoef.com
  Entree € 3,50 (van tevoren aan de bar betalen)

 • PUBQUIZ 'BIJ DE TIJD'

  pubquizVrijdag 3 mei van 14.00 tot 16.00 uur 
  Welke partijen zitten er in het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout? Wat hebben deze 5 onderwerpen met elkaar te maken? Wat de één niet weet, weet de ander misschien. We hebben geen vast teams, dus je kunt altijd ergens aanschuiven. De teams worden worden samengesteld aan het begin van de quiz. We gaan niet voor de winst, maar voor het plezier. Kom gewoon eens kijken!
  Quizmasters:  Peter en Lia Tempelaars 
  Inschrijven niet nodig, deelnemen is gratis. 

 • ONTMOETINGSCAFÉ

  4 mei aanvang 20.30 uur ( uur later ivm dodenherdenking)
  Een gezellige avond met muziek en de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Deze keer weer een muziekbingo met leuke prijzen. Ingang aan de achterzijde via de Rulstraat. Graag aanmelden via mail naar inschrijven@pannehoef.com Dit seizoen nog 2 keer op  4 mei en 1 juni.

 • EXPOSITIE

  Expositie kunstenaars opening 11 mei 
  Iedere maand laten nieuwe kunstenaars hun werk zien. Het enthousiasme van de  kunstenaars is groot ,want  we zijn tot aan de zomer al volgeboekt. En leuk, op koopzondagen kun je ook in gesprek met de kunstenaars zelf, want dan zijn ze aanwezig. 

  De exposanten zijn:

  Ad Koolen 

  Vanaf mijn pensionering ben ik begonnen met schilderen. Ik heb mijn schilderopleiding gevolgd bij de kunstacademie (IKO) in Hoogstraten. Ik vind mezelf een “jonge” schilder in ontwikkeling. Ik werk met kwalitatief goede, langzaam drogende acrylverf. Deze verf ruikt niet - je kunt er dus in huis mee schilderen – en heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als olieverf. Ik heb een eigen stijl: sterk van kleur en met vlakken. Meestal figuratief, maar wel geabstraheerd. Niet realistisch; kleuren en compositie zijn voor mij het belangrijkst. Mijn inspiratie haal ik tot nu vooral uit de natuur en soms waag ik me aan wat anders zoals een gebouw of helemaal abstract. 

  Elvira Lesman 

  Innerlijk en uiterlijk landschap. Mijn werk ontstaat als het ware vanzelf. Er is geen vooropgezet plan. Er is materiaal, het moment en mijn hand. Er ontstaat altijd en inkijkje in een mogelijk wonderlijk landschap. Eigenlijk kan elke tekening de titel een 'moment' dragen. Deze schildertekeningen weerspiegelen mijn kijk op 'Zijn'.

  Welkom op bij de opening op Zaterdag 11 mei van 15.00 -17.00. Daarna op zaterdag 18 en 25 en zondag 26 mei en 1 juni. 15.00-17.00uur.

  Entree: gratis

 • OPEN PODIUM

  Zondag 12 mei aanvang 14.00 uur
  Voor het eerst in de Pannehoef organiseren Dries Oomen en Piet van den Bosch een open podium op zondag 12 mei (moederdagconcert).aanvang 14.00 uur.
  Dries en Piet openen de middag zelf met een kleine selectie uit het oeuvre van de bluesman John Mayall. Verder hebben we het ons de eerste keer gemakkelijk gemaakt en contact opgenomen met Hanke de Hoogh die zangles geeft in de Pannehoef. Naast Hanke zelf zingt haar 13 jarige veelzijdige leerling Lilly. Ook de talentvolle Zoe, ook een leerling van Hanke, gaat voor ons zingen.
  Uit Teteringen komt een jonge pianist Thijs Lucas met een kort programma van eigen composities. Ook het jazzduo Yara en Jafeth Oomen laten van zich horen. Verder komt Kees van Hulten die zich begeleidt op gitaar met een eigengereid repertoire.
  Met dit eerste open podium hopen we een traditie in gang te zetten om iedereen de kans te geven om te laten zien of horen wat ze kunnen op het podium. Gratis toegang.

 • QUILT BEE

  Woensdag 10.00 - 1200 uur
  1x per 14 dagen, in de oneven weken
  8 en 22 mei

  Een Quilt Bee houdt in dat je gezellig samen aan je eigen quilt werkt. Neem je werkstuk mee en sluit je aan. Ervaren of minder ervaren, het maakt niet uit, je kunt leren van elkaar en ideeën opdoen. 
  Inschrijven niet nodig, deelnemen is gratis.

 • BLUE ZONES

  Donderdag 16 mei 14.30 - 16.00 uur
  Iedere derde donderdag van maand hebben we een verhaal met passie. Iemand komt iets vertellen over zijn expertise of hobby. Deze keer is het de beurt aan Frans van Rooy. Hij neemt ons mee in de wereld van de zogenoemde Blue Zones. 

  Klinkt misschien wat vaag, maar we kunnen hier veel van leren! Blue zones zijn gebieden in de wereld waar mensen die er wonen heel oud worden. Waarom worden ze daar zo oud? En wat kunnen wij daar van leren waardoor we misschien ook wel gezond ouder kunnen worden. En dat is eigenlijk toch wat wel allemaal willen? Dit wil je dus niet missen!
  Entree is gratis. 

 • LAZY LATIN SUNDAY

  Zondag 19 mei vanaf 15.00 uur - 19.00 uur 
  Kom gezellig dansen of gewoon luisteren naar de muziek die gedraaid wordt door onze DJ Marian die de mooiste Salsa, Bachatas, Merengue en Kizomba nummers draait. Onze salsa matinee is het feest waar iedereen met iedereen danst en gezellig met elkaar onder het genot van een drankje en hapje een praatje kan maken.
  Entree: gratis

 • FILM: THE OLD OAK

  Donderdag 23 mei 14.30 uur 
  In de serie, donderdagmiddag, altijd wat te doen is er iedere vierde donderdag van de maand een mooie film te zien bij de Pannehoef.
  Deze keer kijken we The Old Oak

  Dit is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). Het is een sterk sociaal drama dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.

  In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.
  Entree: € 5,- (Je hoeft niet te reserveren)

 • MOLLIES JAZZ CAFÉ

  Zondag 26 mei 14.00 - 17.00 uur 
  Tijdens koopzondagen is het altijd gezellig in de Pannehoef. Mollies Jazz café is namelijk de zondagmiddag bij uitstek! En veel mensen weten ons dan ook te vinden. Lekkere muziek, misschien een lekker drankje er bij. Met de band Mollies Jazz Bunch beleeft je zeker weten een plezierige zondagmiddag!
  Entree: Gratis 

 • ZANGERES LYNN MAE

  Donderdag 30 mei vanaf 14.30 uur
  Dit wordt de muzikale afsluiting van ons culturele voorjaarsseizoen.

  Een oude bekenden van de Pannehoef, Lynn Mae. Haar betoverende stem neem je mee naar de gouden jaren van de muziek. Het is een eerbetoon aan de legendarische artiesten van de jaren 50 en 60.  Als we Lynn Mae moet omschrijven dan gebruiken we woorden als moed, vrijheid en vrouwelijkheid. Dit wil je dan ook niet missen.  Deze middag is een unieke ervaring vol nostalgische klanken en tijdloze charme!

  Je hoeft niet te reserveren.  Entree € 6,- 

PROGRAMMA JUNI

 • SAMEN WANDELEN

  Iedere dinsdag om 11.00 uur 
  Het is gezond, gezellig en laagdrempelig. Iedereen kan meedoen en je kan gewoon aansluiten wanneer je wil. De wandelingen duren ongeveer 30 tot 60 minuten. Omdat de Pannehoef wordt verbouwd verzamelen we nu bij Brasserie Woods (Veekestraat 19). Na de wandeling kan er door de liefhebber geluncht worden in de Pannhoef in Arendshof 2, ons tijdelijk onderkomen. Hiervoor moet je wel even reserveren. 

 • SAMEN LUNCHEN

  Iedere dinsdag om 12.30 uur
  Een bekend gezegde in Oosterhout: Eerst eten. Dat kan nu ook bij Pannehoef tussen de middag. Er is er altijd gezelschap. Je kunt dus alleen komen of iemand meenemen. Deze lekkere lunch wordt georganiseerd samen met Actief Zorg. 
  Kosten voor de lunch €4,00 Inschrijven kan tot maandag 12.00 uur via inschrijven@pannehoef.com 

 • SAMEN DINEREN

  Dinsdag 4 juni om 18.00 uur
  Eén keer in de maand wordt er heerlijk gegeten bij de Pannehoef. Er is er altijd gezelschap. Je kunt dus alleen komen of iemand meenemen. Afwisselend staat er vlees, vis of vegetarisch op het menu. Er is een hoofdgerecht en een toetje. En als je geluk hebt is er ook nog een muzikaal optreden tussendoor. Er is maar beperkt plaats, dus wel even reserveren een mailtje naar samenetenoosterhout@gmail.com 

 • ONTMOETINGSCAFÉ

  1 juni aanvang 19.30 uur 
  Een gezellige avond met muziek en de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Deze keer weer een muziekbingo met leuke prijzen. Ingang aan de achterzijde via de Rulstraat. Graag aanmelden via mail naar inschrijven@pannehoef.com Dit is de laatste keer van dit seizoen.

 • EXPOSITIE

  Expositie kunstenaars 
  Iedere maand laten nieuwe kunstenaars hun werk zien. Het enthousiasme van de  kunstenaars is groot ,want  we zijn tot aan de zomer al volgeboekt. En leuk, op onderstaande dagen kun je ook in gesprek met de kunstenaars zelf, want dan zijn ze aanwezig. 

  De exposanten zijn:

  Ad Koolen 

  Vanaf mijn pensionering ben ik begonnen met schilderen. Ik heb mijn schilderopleiding gevolgd bij de kunstacademie (IKO) in Hoogstraten. Ik vind mezelf een “jonge” schilder in ontwikkeling. Ik werk met kwalitatief goede, langzaam drogende acrylverf. Deze verf ruikt niet - je kunt er dus in huis mee schilderen – en heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als olieverf. Ik heb een eigen stijl: sterk van kleur en met vlakken. Meestal figuratief, maar wel geabstraheerd. Niet realistisch; kleuren en compositie zijn voor mij het belangrijkst. Mijn inspiratie haal ik tot nu vooral uit de natuur en soms waag ik me aan wat anders zoals een gebouw of helemaal abstract. 

  Elvira Lesman 

  Innerlijk en uiterlijk landschap. Mijn werk ontstaat als het ware vanzelf. Er is geen vooropgezet plan. Er is materiaal, het moment en mijn hand. Er ontstaat altijd en inkijkje in een mogelijk wonderlijk landschap. Eigenlijk kan elke tekening de titel een 'moment' dragen. Deze schildertekeningen weerspiegelen mijn kijk op 'Zijn'.

  Zaterdag 1 juni 14.00-16.00 uur.

  Zondag 30 juni 14.00-16.00 uur.

  Entree: gratis

 • QUILT BEE

  Woensdag 10.00 - 12.00 uur
  1x per 14 dagen, in de oneven weken
  5 en 19 juni

  Een Quilt Bee houdt in dat je gezellig samen aan je eigen quilt werkt. Neem je werkstuk mee en sluit je aan. Ervaren of minder ervaren, het maakt niet uit, je kunt leren van elkaar en ideeën opdoen. 
  Inschrijven niet nodig, deelnemen is gratis.

 • LAZY LATIN SUNDAY

  Zondag 16 juni vanaf 15.00 uur - 19.00 uur 
  Kom gezellig dansen of gewoon luisteren naar de muziek die gedraaid wordt door onze DJ Marian die de mooiste Salsa, Bachatas, Merengue en Kizomba nummers draait. Onze salsa matinee is het feest waar iedereen met iedereen danst en gezellig met elkaar onder het genot van een drankje en hapje een praatje kan maken.
  Entree: gratis

 • MOLLIES JAZZ CAFÉ

  Zondag 30 juni 14.00 - 17.00 uur 
  Tijdens koopzondagen is het altijd gezellig in de Pannehoef. Mollies Jazz café is namelijk de zondagmiddag bij uitstek! En veel mensen weten ons dan ook te vinden. Lekkere muziek, misschien een lekker drankje er bij. Met de band Mollies Jazz Bunch beleef je zeker weten een plezierige zondagmiddag!
  Entree: Gratis 

Regelmatig organiseren we concerten of andere culturele activiteiten in de breedste zin van het woord. Er komen regelmatig activiteiten bij in dit overzicht. Dus houd deze pagina in de gaten!

Wil je zelf, met je groep of band, komen optreden, dat kan. Of heb je iets moois gezien dat in ons programma zou passen. Stuur een mailtje naar info@pannehoef.com en je hoort van ons.

Scroll naar boven