Verbouwing vertraagd, we blijven langer in de Arendshof

De verbouwing van het pand aan de Wilhelminalaan loopt helaas vertraging op. Oorzaak: in de gevel is waarschijnlijk een aantal vleermuizen gevonden. En zoals dat gaat met deze beestjes, zijn ze verzonken in een diepe winterslaap.

Vermoedelijk pas begin 2025 kunnen we terugkeren naar de Wilhelminalaan. De gemeente brengt nog in beeld wat de financiële gevolgen zijn van de vertraging, naast de kosten van het vleermuizenonderzoek. De vertraging betekent onze verenigingen, cursisten en andere gebruikers nog even geduld moeten hebben.

Pannehoef-bestuursvoorzitter Boy Neomagus: "We hadden volgens planning gehoopt dat we deze zomer de verbouwing af konden ronden en terug zouden kunnen verhuizen. Dat gaat niet lukken, we gaan er nu van uit dat we dit kalenderjaar niet meer de oversteek kunnen maken.”

Renovatie
De renovatie van de Pannehoef is nodig om het pand te verduurzamen. Eigenlijk loopt tot dusver alles bouwkundig op schema. En wij zitten in Arendshof 208 op een tijdelijke plek die  buitengewoon goed bevalt. Er zijn verschillende ruimtes en bijna al onze activiteiten kunnen doorgang vinden.

Neomagus: "We zitten in Arendshof te midden van allerlei reuring. We missen alleen een grote zaal. Dat scheelt beweging en dat scheelt inkomsten. Verder hebben wij daar fantastisch onderdak. We zijn sowieso tevreden over de samenwerking met de gemeente Oosterhout, die ons erg ter wille is.”

Scroll naar boven